Besplatna dokumentacija

/
Besplatna dokumentacija

Šta podrazumevamo pod besplatnom dokumentacijom?

Ulaganje u online biznis i sajt ne podrazumeva samo početno ulaganje u izradu sajta, nego i njegovo održavanje. Kod nas u timu koristimo WordPress platformu. Ona funkcioniše po principu tema ( šablona/template-a ) i plugina ( dodataka koji se odvojeno instaliraju na sajt, koji omogućavaju dodatne funkcije, kao što su: kontakt forme, slajderi, shop, newsletter, itd ).

Kao i sam WordPress, tako i teme i plugini stalno dobijaju nove verzije. Njihovi developeri se trude da ostanu u koraku sa razvojem IT industrije, što znači da pisani kôd ovih dodataka mora stalno da se prilagodjava novim standardima.

Kada se pojavi nova verzija tema i dodataka, bićete obavešteni na svom sajtu. Ažurirati teme i dodatke je zaista lako i traje par minuta.

Medjutim, moraju se ispoštovati odredjene procedure kako ne bi došlo do grešaka na sajtu. Ima više situacija na koje mora da se obrati pažnja, u zavisnosti od strukture vašeg sajta, dodataka koje koristite i ostalih karakteristika servera.

Često se dešava da se o sajtu ne vodi dovoljno računa, što znači da se njegove komponentne ne ažuriraju na vreme, što dovodi do mogućih problema. Ukoliko se desi da, na primer, tema nije na poslednjoj verziji, već koristi verziju iz 2019e godine, može doći do neslaganja verzije teme i nekog od plugina, što dalje dovodi do grešaka na sajtu.

Ovakvi problemi uglavnom se lako rešavaju. Potrebno je ulogovati se na server gde je sajt hostovan, i odatle instalirati poslednju verziju komponente koja uzrokuje problem. A da do takvih grešaka ne bi dolazilo, potrebno je ažurirati komponente na vreme.

Da bi smo vam olakšali korišćenje i upoznali vas sa funkcionalnošću vašeg sajta i servera, dostavljamo svakom našem klijentu pripremljenu dokumentaciju, koja će mu pomoći da sam održava svoj sajt i izbegne dodatne troškove.

Besplatna dokumentacija podrazumeva detaljne informacije i slike koje objašnjavaju kako sami da ažurirate temu i plugine. Materijali koje dobijete od nas ostaju kod vas, tako da su vam uvek dostupni. A evo i nekih primera:

Zbog kompleksnosti nekih postupaka menjanja/dopunjavanja sajta, rešili smo da snimimo Video Tutorijale. U te postupke ubrajamo:

  • kreiranje strana i postova
  • kreiranje navigacije
  • kreiranje widgeta

Ukoliko se dese ozbiljniji problemi na vašem sajtu, koji nisu pokriveni u dokumentaciji koju ste dobili, možete nas kontaktirati na support@differentview.rs.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart